Co upéct ke kávě? Výborný moučník, který zaručeně patří k šálku dobré kávy!

Pro mnoho z nás je káva neodmyslitelnou součástí každodenního života, společníkem, se kterým den začíná i končí. Co může být lepší, než si na pohodu ke kávě dopřát něco sladkého, co propojí všechny smysly v dokonalou chuť?

Přinášíme osvědčené recepty dortů, dezertů, buchet, koláčů, štrúdlů, bábovek … prostě všeho, co v naší Ušaté kavárně servírujeme hostům nebo co máme odzkoušeno doma. Takže se začtěte, vyberte moučník, na který máte zrovna chuť a pusťte se do přípravy! Vše jsme rozdělili do několika základních kategorií pro větší přehlednost.

Co upéct ke kávěCo upéct ke kávě? Výborný moučník!

Dezerty: Dezerty či zákusky, říkejte jim jak chcete, jsou dobrou volbou ke kávě, zejména k odpolednímu posezení. Chutě a konzistence dezertu se skvěle propojí s chutí lahodného šálku kávy. Výběr dezertů je velmi široký-od tradičních, až po složitější na přípravu s různými náplněmi a polevami.

Dorty: Dorty nabízí volnější ruce při pečení, díky volbě z širokého spektra chutí a desítek kombinací krémů a druhů korpusů. Na dortech se „vyřádíte“ a můžete popustit fantazii z uzdy při jejich zdobení. Dorty jsou vhodným moučníkem zejména při různých společenských událostech. Upečení dortu je dobrým nápadem zejména ve chvíli, kdy víte, že příjde více hostů. Dort může být také netradičním dárkem pro obdarovaného zvláště, pokud je milovníkem sladkého jídla. Rozmanité chutě dortů dokonale doplňují aromatickou kávu a estetický vzhled dortu v kombinaci s vhodným servírováním vždy vytváří skvělou atmosféru při posezení s přáteli a rodinou.

Buchty: Buchty jsou klasickou alternativou k posezení u kávy, hlavně pokud máte rádi tradiční moučníky. Výběr buchet je rozmanitý, od klasických tvarohových, povidlových nebo makových až po buchty s ovocem či ořechy. Jejich příprava je poměrně rychlá a jednoduchá. Hodí se zejména k rannímu šálku kávy. Kombinace čerstvě pečených buchet se šálkem kvalitní kávy Vám zpříjemní každé ráno a start do nového dne.

výborný moučník ke kávěKoláče: Koláče jsou tradičním a oblíbeným moučníkem, vhodným ke kávě. Pár kousků domácích koláčků s šálkem dobré kávy se hodí jak na svačinku, tak i jako něco sladkého po dobrém obědě.

Bábovky: Bábovky jsou klasickým, sladkým pečivem, které si oprávněně zasluhuje své místo na seznamu moučníků ke kávě. Jejich vláčná struktura a rozmanitá chuť patří k šálku aromatické kávy. Existuje mnoho variant bábovek, které můžete vyzkoušet. Ať už si vyberete jakoukoli variantu, jedno je jisté-spojení s kávou vytváří neodolatelné pokušení. Bábovky jsou rychlé na přípravu (jak třené, tak i šlehané), můžete je upéci s předstihem a snadno je rozkrájíte mezi hosty.

Štrůdly: Štrůdly jsou další skvělou volbou dezertu ke kávě. Tento tradiční, pečený pokrm pochází ze střední Evropy a spojuje v sobě vrstvy tenkého, zarolovaného těsta a sladké náplně. Existuje mnoho variant štrůdlů, které můžete vyzkoušet a které se ke kávě hodí. Ať už se rozhodnete upéct jakýkoli typ štrůdlu, je jisté, že si vytvoříte dokonalou kombinaci s kávou. Sladkost štrůdlu a intenzita kávy se propojí a vytvoří nezapomenutelný okamžik.

Určitě doma pečete nějaký výborný moučník nebo chystáte dobrý, rychlý dezert ke kávě. Dopřejte ho i druhým, podělte se o něj s námi a my Váš recept rádi zveřejníme.

A nezapomeňte na to, že k výbornému zákusku patří

Prostě dobrý kafe...

Prozkoumat Ušatou kávu

Co upéct ke kávě? Výborný moučník, který zaručeně patří k šálku dobré kávy! - 2198301 - Co upéct ke kávě

Co upéct ke kávě

Vložit komentář

Jméno
Email ( email není zveřejněn )
Váš příspěvek   ( Fotky můžete vložit po odeslání příspěvku. )
opiště kód
antispam
     Více informací