Příběh Ušaté kávy

Kája z Ušaté kavárnyTradičně turistická destinace Štramberk, zvaná také jako Moravský Betlém, dostala nový rozměr s otevřením Ušaté kavárny v roce 2020, uprostřed covidové pandemie. Doba byla nelehká pro všechny lidi, zejména v gastro oboru, který byl legislativně značně omezován a mnoho podnikatelů se svým podnikáním skončilo.

Přesně naopak to měla vysokoškolská studentka Kája Špačková, která dostala příležitost pronájmu prostoru na štramberském náměstí, který byl předurčen pro zahájení její podnikatelské činnosti. Odvahu měla Kája velkou, ale zkušeností pramálo. Nahrávalo jí snad jen to, že pochází z podnikavé rodiny, miluje kávu, sladké a má ochotu se učit nové věci.

Její cíl byl jasný, z prostor vytvořit příjemnou, stylovou kavárnu, která bude zákazníkům nabízet nejen kvalitní, lokální a čerstvé produkty, ale také přinést do Štramberku něco nového a originálního.

Kája koncept kavárny postavila na již zmiňovaných lokálních dodavatelích a nabídce domácích dortů, dezertů a nápojů, které zabodovaly u místních i turistů. Začala si vařit dle vlastního, (dodnes tajného) receptu Ušatý sirup, kterým ozvláštnila Ušatou kávu. Tento její originální kávový nápoj se stal populární mezi zákazníky, kteří chtěli ochutnat místní specialitu a ještě více nasát atmosféru městečka Štramberk.

Vznik Ušaté kávy

Pohoda v Ušaté kavárněA protože nebyla Kája vždy spokojená s dodávanou kávou, tak ve volných chvílích neustále experimentovala. Chtěla mít tu nejchutnější široko, daleko. Zkoušela, ochutnávala, míchala různé druhy kávy, testovala různé intentizy pražení. Měnila parametry jak na mlýnku, tak i na kávovaru až průběhem času došla k nejvhodnějším a nejchutnějším druhům, které jí zapadaly do jejího konceptu.

Pochopení a pomocnou ruku pro její plán našla v lokální pražírně, kde představám a preferencím vyšli vstříc, přesně na míru.

Díky tomu také dnes máte možnost ochutnat její výběrovou kávu hned v několika druzích z různých koutů světa, v různých stupních pražení. Můžete si ji zakoupit na našem eshopu nebo také osobně vychutnat přímo v její kavárně nebo na terase s pohledem na malebné náměstí a Štramberskou Trúbu.

Ušatá kavárna ve Štramberku se stala symbolem kvality, čerstvosti a originality.

Kája dokázala, že s odvahou, kreativitou, zájmem o kvalitní produkty a péči o zákazníky se může i malá kavárna stát atraktivním místem. Zájem o Ušatou kavárnu roste každým rokem a těší se zájmu zákazníků, kteří si zde mohou vychutnat nejen skvělou Ušatou kávu, ale mohou si také odnést kus vzpomínek na Štramberk v podobě jedinečných suvenýrů a dárkových předmětů spojených se Štramberkem a lašskou kulturou.
Přejít do nabídky Ušaté kávy  Nahlédnout do Ušaté kavárny  Hodnocení Ušaté kavárny