Jak udělat cappuccino bez kávovaru jako z italské kavárny

Cappuccino (čti kapučíno) je oblíbený kávový nápoj, který si můžete snadno připravit i doma. Nevyžaduje totiž specializovaný kávovar, a tak se s ním může poprat každý. Naučte se společně s námi správně tento oblíbený italský nápoj přichystat. 

Jak udělat cappuccino bez kávovaru

Jak udělat cappuccino doma bez kávovaruZvolte kvalitní kávu

Základem cappuccina je silnější espresso, které můžete připravit ve French pressu. Pro dokonalé cappuccino je důležité použít kvalitní kávu. Doporučujeme 100 % Arabiku, která má jemnou chuť a nízký obsah kofeinu. Můžete si zakoupit mletou kávu nebo si ji namlet těsně před přípravou sami. 

Připravte si mléko

Mléko je další důležitou ingrediencí cappuccina. Ideální je použít plnotučné kravské mléko, ale můžete zkusit i jiné varianty, například sójové, mandlové nebo ovesné mléko. Mléko by mělo být nahřáté na teplotu kolem 65 °C. Můžete ho rychle ohřát v mikrovlnce.

Vyšlehejte mléko

Aby bylo mléko pro kapučíno dokonalé, je ho potřeba řádně napěnit. Pěnu vytvoříte pomocí ručního šlehače nebo použijete opět French press. Značka „ideál“ je, pokud je pěna jemná a drží objem.

Přidejte mléko a pěnu k espressu 

Nyní přichází na řadu spojení kávy a mléka. Do hrníčku s espressem přilijte mléko a následně zalijte pěnou z našlehaného mléka. 

Obohaťte chuťový zážitek

Pro různorodost chuťových zážitků můžete do cappuccina přidat další ingredience. Například ho posypat kakaovým práškem nebo skořicí pro kořeněnou chuť. 

Můžete také použít sirupy do kávy, které našleháte společně s mlékem. Ty dodají výslednému nápoji nevšední chuťový zážitek.

Pro správnou přípravu cappuccina je důležité dodržet správné poměry mezi kávou, mlékem a pěnou. Obvykle se používá poměr 1:1:1 - jedna část espressa, jedna část mléka a jedna část pěny. Pokud máte rádi silnější cappuccino, můžete snížit množství mléka nebo zvýšit množství espressa

A tím jsme se dostali k dokonalému cappuccinu, který si můžete snadno připravit doma bez potřeby specializovaného kávovaru. Jak vidíte, příprava cappuccina není tak složitá, jak by se na první pohled mohlo zdát.

A pamatujte si, že pokud použijete kvalitní, čerstvě praženou kávu ...třeba tu naši Ušatou a dáte správné poměry ingrediencí, budete jen nepatrný krok od pravého italského cappuccina.

Přejít na výběr Ušaté kávy

Jak udělat cappuccino bez kávovaru jako z italské kavárny - 2197885 - Jak udělat cappuccino bez kávovaru

Jak udělat cappuccino bez kávovaru