8 druhů přípravy kávy, které zvládnete připravit i Vy

Existuje mnoho způsobů, jak připravit kávu, a záleží na preferenci a chuti každého z nás. Sepsali jsme několik nejznámějších a nejoblíbenějších typů přípravy kávy.

Druhy přípravy kávy

Espresso

Espresso je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších způsobů přípravy kávy. Při přípravě espressa se jemně namletá káva rychle a intenzivně v ručním pákovém kávovaru nebo espresso kávovaru extrahuje pod tlakem horké vody, která způsobuje výtlak silné a koncentrované kávy.

příprava kávy ve french pressuFrench Press

jinak zvaný také jako Press pot je jednoduchý způsob přípravy kávy, který využívá zalití hrubě mletých kávových zrn vodou o teplotě cca 93 °C. Po několika minutách se nápoj ve French pressu stláčí dolů a tím se mletá zrna oddělí od tekutiny.

AeroPress

jde o relativně nový způsob přípravy kávy, který používá tlak, aby se extrahovala chuť a aroma z kávových zrn co nejdokonaleji. Kávové zrno se namočí ve vařené vodě a následně se presuje směrem dolů pomocí pístu do připraveného hrníčku.

Cold Brew

 je způsob přípravy kávy, který se vyznačuje pomalým louhováním kávových zrn v chladné vodě po dobu několika hodin. Tento způsob přípravy kávy vytváří hladší a méně hořkou chuť než tradiční způsoby přípravy.

Moka konvička

nebo tzv. Moka Pot je italský kávovar, který se používá k přípravě silné a aromatické kávy. Kávové zrno se umístí do spodní nádoby, voda se nalije do střední nádoby a poté se zahřívá. Tlakem vytvořeným parou se následně infuzuje do horní nádoby.

Příprava kávy chemexChemex

je způsob přípravy kávy, který využívá papírový filtr a zařízení stejného jména. Hrubě mleté kávové zrno se umístí do filtru a postupně se polévá horkou vodou. Nápoj se následně slije do spodní nádoby.

Džezva

Turecká káva je velmi silná a aromatická káva, která se vaří v konvičce. Kávové zrno se velmi jemně namelou a spolu s vodou se vaří přímo v konvičce zvané džezva. Nápoj se následně nalévá do šálků.

Vacuum Pot

metoda přípravy kávy Vacuum Pot, také známá jako Sifon nebo Syphon, je metoda, která používá podtlak a páru ke kávové extrakci..

Správná příprava kávy

spočívá v dodržení technologických postupů i když se nabízí s kávou občas experimentovat. V níže uvedených odkazech najdete jednotlivé možnosti přípravy kávy v podrobných krocích.

Cappucinno

8 druhů přípravy kávy, které zvládnete připravit i Vy - 2197967 - přípravy kávy

přípravy kávy