Druhy kávy v kavárnách, se kterými se setkáte nejčastěji

Vstupujeme do světa nových a zajímavých druhů kávy, které nabízí moderní české kavárny! Od dřívějšího klasického "turka" jsme se posunuli k rozmanité nabídce kávy, včetně výběrových druhů, které přinášejí nejen nové chutě, ale také skvělý gastro požitek. Dnes mohou milovníci kávy najít v českých kavárnách ráj, kde se mohou nechat unášet novými chutěmi a vůněmi. 

Nejčastější druhy kávy v kavárnách:

Espresso

To je káva připravená rychlým výtokem horké vody pod vysokým tlakem přes mletou kávu. Je základem pro mnoho dalších druhů kávy, jako je cappuccino, latte a další.

Cappuccino

Tento nápoj se skládá ze dvou částí espresso a jedné části horkého mléka s lehkou pěnou navrchu.

Doppio

Tato káva má dvojnásobný objem espressa v porovnání s běžným espressem.

Flat White

Tento nápoj se skládá z jedné části espresso a dvou částí horkého mléka s jemnou pěnou navrchu.

Latte

Nápoj se skládá z jedné části espresso a tří částí horkého mléka s hladkou pěnou navrchu.

Mocha

Tento nápoj kombinuje espresso s čokoládou a horkým mlékem.

Americano

Je tvořeno přidáním horké vody k jedné části espresso. Výsledkem je podobná chuť jako u filtrované kávy.

Frappe

Osvěžující ledový nápoj pocházející z Řecka, který se skládá z rozpuštěné kávy, mléka a ledu. Nápoj se může podávat s různými přísadami, jako jsou kávové sirupy, koření, ořechy nebo šlehačka.

Drip Coffee

Tento nápoj je připravován filtrovaným způsobem, kdy se horká voda pomalu proteče přes mletou kávu a kapou do konvice nebo hrnku.

Tyto nápoje jsou pouze některými z mnoha druhů kávy, které najdete v kavárnách. Některé kavárny mají také své vlastní speciality a recepty, které mohou být zcela jedinečné.

Ušatá kavárna sídlící na náměstí ve Štramberku není výjimkou. U nás si vychutnáte Ušatou kávu, která není jen tak ledajaká. Jde o čerstvě praženou výběrovou kávu dochucenou speciálním Ušatým sirupem a Štramberskýma ušima.

A pokud k nám náhodou zrovna na výlet nejedete, nevadí. Pohodu našeho turistického městečka můžete zažít se stejnojmennou výběrovou kávou u Vás doma.

Prozkoumat Ušatou kávu

Druhy kávy v kavárnách, se kterými se setkáte nejčastěji - 2198010 - Nejčastější druhy kávy v kavárnách

Nejčastější druhy kávy v kavárnách