Štramberské uši
Ochutnejte originální Štramberské uši! Tato místní specialita je tradičním pekařským výrobkem s historií sahající do minulých století. Každý kornout - ucho je pečlivě upečen z kvalitních surovin dle starého, originálního receptu, aby vám přinesl autentickou chuť a jedinečný zážitek.
Štramberské uši jsou symbolem tradičního, pekařského řemesla, které se dědí z generace na generaci. Vyzkoušejte kousek štramberského dědictví a objevte tajemství jejich neodolatelného kouzla. Nezapomeňte si dopřát tu nejlepší místní gastronomickou dobrotu. Štramberské uši vás rozhodně nenechají na pochybách.
Štramberské uši složení:
pšeničná mouka, cukr, vejce, med - 3,5%, směs koření, směs kypřících látek E450, E500
(zvýrazněné suroviny jsou přírodními alergeny)
Váha: 135 g
Pekařský výrobek, trvanlivé pečivo - perník
Nutriční hodnoty Štramberské uší / 100g:
Energie: 1606kJ / 384kcal; tuky: 3,20 g, z toho nasycené mastné kyseliny: 0,60 g; sacharidy: 79,20 g, z toho cukry: 41,90 g; bílkoviny: 8,30 g, sůl < 0,2 g
Štramberské uši od Hezounů získaly jako první v České republice certifikát Regionální potravina a opakovaně vyhrály soutěž "O nejlepší Štramberské ucho". Štramberský pekař Hezký je i zapsán v České knize rekordů za upečené největší štramberské ucho. To poslední mělo průměr 204 cm. Byli jsme u toho a přečíst si o tom můžete tady: Štramberské veleucho.
Ochutnejte pravé Štramberské uši od Hezounů, připravte si k nim kávu... třeba naši Ušatou přejít na Ušatou kávu a přečtěte si pověst o naší pochoutce: Štramberské uši pověst