Hledáte zrnkovou kávu, která má nízkou kyselost? Prostě více kyselá je na vás moc kyselá? Tak to jste na správné adrese: Ušaté kávy… kávy, která vám naslouchá. Upražili jsme pro Vás právě tu s profilem nízké kyselosti, ale pojďme si ještě něco o ní říct.
Cena bez DPH od: | 88 Kč |
Cena s DPH od | 99 Kč |
Cena bez DPH od: | 115 Kč |
Cena s DPH od | 129 Kč |
Cena bez DPH od: | 133 Kč |
Cena s DPH od | 149 Kč |
Kyselost kávy je mnohdy nepochopena, díky špatným zkušenostem s tou méně kvalitní, nevýběrovou. Velká skupina konzumentů si ani kyselejší kávu nedovede představit, protože nakupuje pouze v supermarketech, kde se nabízí většinou směsi Arabiky/Robusty nebo čisté Arabiky, ale pražené na vysokých stupních. Tyto koncernové metody zpracování kávy veškerou kyselost „zabíjí“.
Bez acidity je káva často nudná. Kyselost ve výběrové kávě je vyvážená, jasná a výrazná nebo naopak hladká a jemná. Správná kyselost spolu s dalšími vlastnostmi kávy (sladkost, hořkost, vůně) podtrhuje přirozeně se vyskytující chutě v kávě a posouvá celý smyslový zážitek o krok vpřed.
Ten, kdo jednou ochutná kvalitní výběrovou kávu se pro tu do supermarketu už nikdy nezastaví. To není výmysl, ale poznatek z praxe.
Odrůdy brazilské nebo kolumbijské kávy jsou typické svou nízkou kyselostí. Chutnají příjemně s jemnými tóny čokolády, ořechů a koření. Proto je doporučujeme tomu, kdo není zvyklý na silnou kyselinku v kávě.
Ale pouze váš individuální vkus určí, co uspokojí vaše chutě po lahodném šálku kávy. Proto jsme pro vás připravili degustační vzorky kávy. Ochutnejte náš koktejl jedinečných výběrových káv z celého světa. Určitě se nám ozvěte a dejte vědět, kterou kávu jste si od nás oblíbili.
Degustační sady kávy