Perníkový likér

Náš Vánoční perníkový likér ze Štramberka

Vůně Vánoc se snoubí s lahodnou chutí perníku v našem originálním receptu na vánoční perníkový likér ze Salka. Oproti klasickým receptům s vajíčky je tato varianta rychlejší a jednodušší na přípravu, s intenzivnější perníkovou chutí a vůní. Tajemství tkví v tajné ingredienci - štramberském Ušatém sirupu, který dodává likéru jeho nezaměnitelný charakter.

Tento lahodný likér potěší nejen milovníky sladkých chutí, ale i ty, kteří si potrpí na originální a jedinečné alkoholové speciality. Skvěle se hodí jako dárek pro přátele a rodinu, ale i jako slavnostní aperitiv pro sváteční chvíle.

Připravte si ho s láskou a vychutnejte si vánoční atmosféru plnými doušky!

 

Vánoční perníkový likér ze Salka

Recept na perníkový likér podle Ušaté kavárnyNa 1,5 litru perníkového likéru budeme potřebovat:

1 plechovka Salka

1 litr uvařeného vanilkového pudingu (neslazený)

3 panáky Ušatého sirupu

25 g mléčné čokolády

350 ml rumu

Perníkový likér recept

1. Jako první si v hrnci uvaříme vanilkový puding (budeme k tomu potřebovat dvě balení) a připravíme ho dle pokynů na sáčku. Doporučujeme vůbec nesladit, samotný likér bude mít příjemnou sladkou chuť.

2. Puding si přelijeme do nepřilnavé nádoby a promícháme ho tak, aby v něm nebyly žádné hrudky a měl hladkou konzistenci.

3. Jakmile puding trochu zchladne (cca 70 stupňů), přidáme 3 odměrky Ušatého sirupu (před použitím ho nezapomeňte protřepat) a promícháme.

1  
 
Perníkový sirup do kávy

Dostupnost: Skladem
varianty
250 ml, 500 ml, 3 l -bag in box
Cena bez DPH od:116
Cena s DPH od130
1  

Vaření puding k výrobě perníkového likéru4. Další ingrediencí je mléčná čokoláda nalámaná na kousky. Ty přidáme do hrnce a mícháme do rozpuštění.

5. Následně otevřeme plechovku Salka, postupně vlijeme a průběžně promícháme.

6. Na závěr přilijeme rum a tím vznikne finální konzistence likéru, který necháme vychladnout a následně plníme do sklenic. Ideální je likér před podáváním nechat alespoň 48 h uležet v lednici.

Kdo si chce pojistit stálou konzistencii yrobeného likéru, stačí jej krátce rozmixovat tyčovým mixérem.

Proces přípravy likéru zabere cca 15 minut. Z jedné várky uděláme minimálně 1,5 l likéru. V lednici vydrží až 3 týdny.

Ať už chcete udělat DIY dárek a potěšit vlastnoručně vytvořeným likérem nebo koupit lahvičku Ušatého sirupu, zaručeně někomu uděláte radost 

Náš perníkový likér bez vajec se dá pít jak teplý, tak i studený. Můžeme si k němu udělat domácí šlehačku a dozdobit skořicí nebo jakýmkoliv sypáním.

Takto vypadá hotový perníkový likér

Uš jste vyzkoušeli likér z našeho Ušatého sirupu?
Podělte se s námi o vaše výtvory na Instagramu!
A pokud jste ještě Ušatý sirup neměli, můžete si jej Zakoupit zde