Nekyselá káva

Káva patří k jednomu z nejznámějších a nejoblíbenějších nápojů světa. Neexistuje snad žádné zákoutí naší planety, kde by tento povzbudivý nápoj neznali. Málokdo z nás si dovede představit nový den bez kouřícího šálku kávy.

Pokud ale patříte ke skupině lidí, která má problémy se zažíváním jako např. GERD (gastroezofageální reflux), IBS (syndrom dráždivého tračníku), pálení žáhy a další, může Vám příliš kyselá káva tyto problémy zhoršit. Proto můžeme doporučit této skupině konzumentů kávu s nižší kyselostí.

1  
 
Vůně Štramberka

Země původu: Brazílie , Uganda
Dostupnost: Skladem
varianty
125 g, 250 g, 500 g, 1000 g
Cena bez DPH od:88
Cena s DPH od99
 
Zrnková káva - Ušatá káva

Země původu: Brazílie
Dostupnost: Skladem
varianty
125 g, 250 g, 500 g, 1000g
Cena bez DPH od:115
Cena s DPH od129
 
Pražírna kávy - Ušatá káva

Země původu: Kolumbie
Dostupnost: Skladem
varianty
125 g, 250 g, 500 g, 1000 g
Cena bez DPH od:133
Cena s DPH od149
1  

Nekyselá káva

má mnohem nižší kyselost, která tolik nedráždí zažívací orgány.. Průměrná kyselost kávy se pohybuje okolo pH 4,85 až 5,10. Pro porovnání sdělme, že hodnota pH čisté vody je 7.

Nekyselá káva má běžnou úroveň okolo pH 6. Kyselost snižujeme správným výběrem odrůdy kávy, delším pražením nebo i vhodnou přípravou kávy tak, aby měl výsledný produkt pouze nízkou hodnotu kyseliny chinové.

Vše a podrobně o kyselosti kávy si přečtete v našem článku: "Acidita kávy, aneb hezky česky kyselost kávy".

Ušatá káva ze Štramberku rovněž nabízí méně kyselé kávy k ochutnání. Stačí si jen vybrat.